Demo's of workshops schapendrijven.

In 2022 ben ik (Ingrid) gevraagd om een demonstratie schapendrijven te geven in combinatie met een workshop. Dit is voor beide partijen zo goed bevallen dat ik heb besloten om deze activiteit aan te gaan bieden.


Wat houdt het in:

We hebben op dit moment 3 Australian Working Kelpies die elk op hun eigen niveau en manier werken. Ik laat in een demonstratie zien hoe het schapendrijven met honden in hun werk gaat. Daarbij leg ik ook iets uit over de Australian Working Kelpie, het Schoonebeker- en Drents Heideschaap (dit zijn de schapenrassen waar ik mee werk), en mijn werk als schaapherder bij de kudde van het Drentse Landschap dat ik sinds 2016  één dag per week doe.

Ik neem voor deze demo's/workshops mijn eigen schapen mee. Deze zijn (zoals de wet het voorschrijft bij schapen die in het openbaar 'gebruikt' worden) Q-koorts geënt. Mijn schapen zijn niet super mak (lees knuffelbaar) maar zijn daardoor juist geschikt om te drijven in een workshop.
In de workshop laat ik groepjes mensen tezamen de schapen door een uitgezet parcours drijven (zonder hond). Hierbij geef ik gaandeweg tips en tricks over het (samen) werken om het doel te behalen. 


Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden, dan kunt u contact met mij opnemen. 

Gelieve per mail, contactformulier of app omdat ik vanwege mijn werk (als hondentrimster) vaak niet in de gelegenheid ben om de telefoon op te nemen. 

Zoals gezegd in overleg is veel mogelijk!

Voor informatie:

Tel: 06-12093349

Mail: schapenstreken@outlook.com

of vul het contactformulier op de homepagina van deze site in.

We zijn ook op facebook te volgen: 

http://www.facebook.com/schapenstreken

Schapenstreken is onderdeel van Dierservice Noord

We horen graag van u!